PlaNet - TELECOMUNICATII

Str. Daliei, Nr. 2, Bl.44, Sc.D, Ap.1 Sf. Gheorghe,

Jud. Covasna, CP. Nr.124, cod postal:520008

www.planet.ro                Tel./Fax: +40 267 310449

support@planet.ro                         +40 367 620002

 

 

 

Cum folosesc DC++

 

Instalare

Pentru a putea folosi DC++ trebuie intii sa instalati acest program.

Incepeti prin a downloada programul de instalare de la 

https://www.planet.ro/pNet.php?name=P&fokat=22&alkat=23 – sectiunea DC++.

 

Lansati programul de instalare, parcurgeti toate etapele alegind optiunile dorite.

 

Configurare

Lansati aplicatia (Start / Program files / DC++ / DC++). Selectati din meniul File optiunea Settings.

 

Acordati atentie urmatoarelor setari: Personal informations, Downloads, Sharing.

 

 

Personal information

 

img.2

 

Nick - reprezinta “numele de scena” sau porecla cu care veti fi vazut de ceilalti utilizatori.

 

E-mail - acest cimp nu este obligatoriu, daca doriti sa fiti contactat pe e-mail... completati-l

 

Description - se completeaza o mica descriere

 

Nota: setarile de la Favorite Hubs suprascriu aceste setari.

 

Downloads

 

 

 

Default download directory (Browse) - daca doriti sa specificati o alta locatie pentru fisierele descarcate, selectati prin apasarea butonului Browse.

Locatia implicita este locatia DC++ aleasa la instalare.

 

Unfinished downloads directory (Browse) - daca doriti sa specificati o alta locatie pentru fisierele descarcate partial, selectati prin apasarea butonului Browse. Locatia implicita este locatia DC++ aleasa la instalare.

 

Sharing

 

 

Folosind butoanele Add folder si Remove selectati locatiile la care doriti sa dati acces de citire pentru ceilalti utilizatori.

Upload slots - reprezinta numarul maxim de descarcari simultane care se pot face de la dumneavoastra.

Fiecare hub la care va conectati pretinde un numar de sloturi deschise si un share minim.

Numarul de sloturi trebuie sa insumeze pretentiile tuturor huburilor la care sunteti conectat.

Nota: Nu puneti in share Program Files sau Windows. Pe hub-ul Planet share-ul trebuie sa fie de cel putin 10 Gb, si upload slots sa fie minim 5.

 

Favorite Hubs

 

 

Fie actionand meniul View / Favorite Hubs (ctr+f), fie prin click pe steluta galbena ajungeti in sectiunea Favorite Hubs

Click pe butonul New si completati datele despre Hub-ul la care doriti sa va conectati, in cazul de fata la Address: dchub.planet.ro

Daca veti completa sectiunea Identification aceste date vor avea intiietate fata de cele setate la sectiunea Settings.

 

Apasati acum butonul Connect. Daca doriti conectarea automata la Hub-ul respectiv in momentul pornirii aplicatiei bifati casuta din dreptul Hub-ului.

 

Fiecare Hub cu regulile lui

Fiecare Hub are reguli si persoane care se ocupa de respectarea regulilor.

In general regulamentul pe care userii unui anumit Hub trebuie sa-l respecte apare in momentul conectarii. Acest regulament poarta (uneori) si numele de MOTD.

In cazul nerespectarii regulamentului OP (operatorii) pot da sanctiuni de genul:

- kick (scoate userul de pe Hub pt. o perioada de timp relativ mica)

- ban (userul intra in lista celor care nu pot accesa Hub-ul, perioada poate varia putindu-se ajunge si la restrictionare definitiva)

Intrebari frecvente

Activ sau pasiv?

Modul pasiv trebuie folosit doar de utilizatorii care in activ nu pot downloada pentru ca nu au o conexiune directa (fara obstacole) la internet.

Activ este mult mai bine decat pasiv deoarece prin modul activ se pot face transferuri cu oricine, fata de pasiv unde este posibil doar cu cei activi. Cum cam doua treimi din utilizatori sunt pasivi, un utilizator activ are acces la de 3 ori mai multe fisisere decat unul pasiv. Chiar mai mult, pentru utilizatorii pasivi, numarul fisierelor gasite la un anume utilizator este limitat la 5, in fereastra de Search, fata de 10, in cazul celor activi. Este deci de inteles ca merita sa faceti tot ce este posibil pentru a va functiona modul active. Ce obstacole pot exista incat modul activ sa nu functioneze? IP-ul trecut gresit la setarile DC-ului. Ca sa vedeti ce IP aveti, intrati la www.whatismyip.com Firewall-ul standard al Windows XP-ului e activat, sau un alt software de firewall Impartiti internetul cu altcineva din retea, avand acelasi IP extern si conexiunile trecand printr-un server/router central.

Cum pot sa downloadez ceva ?

Cu CTRL+S sau File - Search, din meniu (in DC++), puteti cauta fisierele dorite. Dati dublu click pe fisierul dorit pentru a incepe downloadul. Daca primiti mesajul "No slots available" inseamna ca de la utilizatorul respectiv trag deja prea multi si trebuie sa mai aseptati pana prindeti un slot. Exista si posibilitatea de a lua lista cuiva (cu tot ce are el in share). Click pe al doilea buton pe utilizator (din lista utilizatorilor din dreapta) iar apoi "Get File List". Si mai simplu, puteti da dublu click pe utilizator si va incepe transferul listei lui.

Cum imi pot pune nick-ul corect in asa fel incat sa multumesc cerintele tuturor huburilor?

Fiecare hub are o diferita regula de configurare a nickurilor userilor. Majoritatea huburilor din Romania cer nick de forma [RO][ORAS][ISP]Nick.

Cum pot deschide mai multe sloturi si cate trebuie deschise?

Pentru a deschide mai multe sloturi trebuie sa mergeti la File / Settings / Sharing / Upload slots si sa selectati numarul dorit de sloturi dupa care click pe in main chat prin comanda /slots nr_sloturi. (ex: /slots 20, /slots 50, etc.). Numarul de sloturi necesare pentru a nu avea probleme si a nu fi dat afara de pe huburi este 3 sloturi pentru fiecare hub conectat (ex: daca sunteti pe 10 huburi veti deschide 30 de sloturi, daca sunteti pe 35 de huburi veti deschide 105 sloturi, etc.).